• Medicijnen online kopen
 • Snelle bezorging
 • Zachte prijzen
Uw winkelmandje is leeg

Erectiestoornissen als gevolg van de COVID-19 pandemie

Erectiestoornissen als gevolg van de COVID-19 pandemie

Aanvankelijk werd gedacht dat COVID-19 alleen het longweefsel aantastte, maar nu is aangetoond dat het ook het cardiovasculaire systeem, het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel en het urinaire systeem aantast. Een punt dat echter vaak onbesproken blijft, is het verband tussen coronavirus en erectiestoornissen.

Als je COVID-19 hebt, betekent dat niet per se dat je erectieproblemen krijgt. Maar het kan wel problemen veroorzaken. Dit weten kan je niet alleen helpen bij je pogingen om jezelf te beschermen tegen het virus, maar het kan je ook helpen om te weten dat er redenen zijn waarom je erectiestoornissen kunt krijgen na infectie, en dat er dingen zijn die je eraan kunt doen.

Hieronder delen we wat de medische gemeenschap tot nu toe weet over hoe coronavirus je seksuele gezondheid en je erecties kan beïnvloeden.

Kan COVID-19 erectiestoornissen veroorzaken?

COVID-19 is een type coronavirus dat veroorzaakt wordt door SARS-CoV-2. Het is zeer besmettelijk en verspreidt zich via door de lucht verspreide deeltjes en druppeltjes. Enkele veel voorkomende symptomen van infectie zijn koorts, rillingen, hoesten, vermoeidheid, reuk- en smaakverlies en kortademigheid. De ernst van het coronavirus varieert van persoon tot persoon, maar oudere mensen en mensen met onderliggende aandoeningen zoals diabetes, astma, obesitas en hartaandoeningen lopen het meeste risico.

Voorlopig bewijs suggereert dat coronavirus het risico op erectiestoornissen kan verhogen. Volgens Sexual Medicine bleek uit een onderzoek dat het aantal gerapporteerde seksuele gezondheidsproblemen bij mannen, waaronder erectiestoornissen, aanzienlijk toenam tijdens de pandemie. Deze studie stelde dat psychologische of biologische factoren deze verhoogde percentages konden veroorzaken.

Aanvankelijk werden erectieproblemen bij COVID-patiënten over het hoofd gezien omdat men aannam dat ze psychologisch waren en veroorzaakt werden door stress. Na enige tijd ontdekten artsen echter een patroon bij deze patiënten: zes maanden na de eerste infectie verbeterde de toestand van de patiënten over het algemeen, maar klachten over erectieproblemen bleven. Voorlopige studies tonen een toename van ongeveer 20% aan van erectiestoornissen bij mannen die COVID-19 hebben gehad in vergelijking met mannen die geen infectie hebben gehad, zeggen urologen.

Laten we eens kijken naar een aantal redenen waarom er een verband is aangetoond tussen erectieproblemen en het coronavirus.

Mogelijke oorzaken van erectiestoornissen na een COVID-19-infectie

Het talrijke onderzoeken wijst op factoren die kunnen leiden tot het mogelijke ontstaan van erectiestoornissen bij mannen die het virus hebben gehad:

 • Vasculaire effecten. COVID-19 hyper inflammatie kan veroorzaken in het hele lichaam, vooral in het hart en de omliggende spieren. De bloedtoevoer naar de penis kan geblokkeerd of vernauwd raken als gevolg van een nieuwe of verergerde vaatziekte veroorzaakt door het virus.
 • COVID-medicatie: Patiënten die op de IC verblijven tijdens een ernstig geval van COVID kunnen veel verschillende medicijnen krijgen, waaronder thiazide-diuretica, aldosteron receptorblokkers, β-adrenerge receptor blokkers of ACE-remmers om de bloeddruk onder controle te houden. Sommige hiervan worden in verband gebracht met een hoog risico op erectiestoornissen.
 • Cardiovasculaire problemen. Onderzoek toont ook aan dat COVID-19 de gezondheid van het hart kan beïnvloeden. Erectieproblemen kan een vroeg teken zijn van hartaandoeningen.
 • COVID-19 is ook in verband gebracht met endotheeldiesfunctie. Dit is wanneer de binnenbekleding, of wand, van bloedvaten stijf blijft in plaats van uit te zetten en samen te trekken om bloed te laten stromen. Een verstoorde bloedtoevoer naar je penis kan het moeilijk maken om een erectie te krijgen of te behouden.
 • Psychologische effecten. Seksuele activiteit is nauw verbonden met geestelijke gezondheid. De stress, angst en depressie veroorzaakt door het virus en de pandemie kunnen gepaard gaan met seksuele disfunctie en een slecht humeur. Om echt geweldige seks te hebben, moet je je kunnen ontspannen. De pandemie maakt dat voor veel mensen heel moeilijk.
 • Algemene verslechtering van de gezondheid. Erectiestoornissen zijn meestal een symptoom van een onderliggend probleem. Mannen met een slechte gezondheid lopen een groter risico om erectiestoornissen te ontwikkelen en ook om een ernstige reactie op COVID-19 te krijgen. Omdat het virus verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken, is een algemene slechte gezondheid een zorg voor zowel erectiestoornissen als andere complicaties.

Oudere leeftijd kan ook je risico op zowel erectieproblemen als een ernstige vorm van COVID-19 verhogen. Het vaststellen van de onderliggende oorzaak is de fundamentele stap in de behandeling van erectiestoornissen. Een redelijke behandeling kan beginnen, en het kan de normale seksuele functie.

Het is belangrijk om op te merken dat de rol van SARS-CoV-2 bij erectiestoornissen nog steeds onderzocht wordt.

Hoe erectiestoornissen behandelen na COVID-19

Het goede nieuws is dat erectiestoornissen niet altijd een eindige situatie zijn. De medische zorg voor COVID-19-patiënten na de pandemie is veel gemakkelijker dan vroeger. Als je last hebt van erectieproblemen en denkt dat coronavirus deze veroorzaakt heeft, dan heb je twee volgende stappen om het probleem aan te pakken.

Praat met een dokter

Vertel het uw arts meteen als je denkt dat je erectiestoornissen hebt, vooral na een COVID-19. Ze zullen naar je medische geschiedenis vragen en je lichamelijk onderzoeken. Ze kunnen ook laboratoriumtests bestellen of je doorverwijzen naar een uroloog. Dat is een arts die gespecialiseerd is in het behandelen van problemen van het mannelijke voortplantingskanaal. Hij of zij zoekt uit wat de oorzaak is van je erectiestoornis en stelt een behandelplan op.

Er zijn effectieve behandelingen die gebruikt kunnen worden om mannen met erectiestoornissen na SARS-CoV-2 te helpen, van medicatie tot chirurgie indien nodig.

Experts raden ook aan dat je het COVID-19 vaccin krijgt om je risico op erectiestoornissen als bijwerking te verminderen.

Erectiepillen overwegen

Als je geen verbetering merkt na herstel van het coronavirus, kan het gebruik van erectiemiddelen, zoals Generieke Cialis of Generieke Levitra, je helpen seksuele prestaties te herstellen. Deze erectiepillen kunnen helpen om de bloedvaten in de penis te ontspannen, wat een erectie bevordert als je seksueel opgewonden bent. Onze online apotheek heeft een groot aantal mannen met erectiestoornissen geholpen met erectiepillen die hen in staat stelden hun seksuele kracht te opbrengst en sterke erecties te krijgen.

COVID-19 en erectiestoornissen: neem controle over uw gezondheid

Zowel SARS-CoV-2 als erectiestoornissen treffen veel mensen. Talrijke onderzoeken suggereren verbanden tussen de twee, waaronder directe en indirecte associaties. Toekomstige expertises zijn nodig echter om de effecten van dit virus op de seksuele functie te valideren. Wat we je wel kunnen vertellen is dit:

 • Patiënten moeten zich bewust zijn van de mogelijke complicatie van erectiestoornissen na COVID-19. Elke verandering die wordt waargenomen in erectie functie na infectie moet worden opgevolgd door de juiste specialist voor behandeling en om verder onderzoek naar de aandoening mogelijk te maken.
 • Mensen die lijden aan aandoeningen zoals diabetes, obesitas en hartaandoeningen zijn veel vatbaarder voor het coronavirus. Deze aandoeningen zijn sterk gecorreleerd met erectiestoornissen en de ziekte van Peyronie. De medische gemeenschap is nog in het beginstadium van het begrijpen welke complicaties COVID-19 op de lange termijn kan veroorzaken, omdat medische middelen momenteel gericht zijn op preventie, vaccinatie en het redden van levens.
 • Veranderingen in je levensstijl om je vasculaire gezondheid te verbeteren, betalen zich terug door het verbeteren van je algehele gezondheid, inclusief je seksuele gezondheid.
 • En natuurlijk moet je maatregelen nemen om de kans op COVID-19 te verkleinen: laat je vaccineren, draag een masker en was vaak je handen.
 • De evaluatie en behandeling van deze problemen is aanzienlijk toegenomen, net als onze hulpmiddelen om patiënten met deze problemen te helpen. Onze online apotheek biedt zowel originele als generieke versies van veel gebruikte erectiepillen zonder recept. Deze medicijnen kunnen erectiestoornissen veroorzaakt door COVID-19 effectief en veilig verbeteren.

Als je momenteel erectieproblemen hebt, ga dan naar de dokter om je te laten controleren. Door die eerste stap te zetten, kun je een vliegende start maken op weg naar een betere gezondheid.

Mensen die lijden aan aandoeningen zoals diabetes en hartaandoeningen zijn veel vatbaarder voor het coronavirus. Deze aandoeningen zijn sterk gecorreleerd met erectiestoornissen en de ziekte van Peyronie. De medische gemeenschap is nog in het beginstadium van het begrijpen welke complicaties COVID-19 op de lange termijn kan veroorzaken, omdat medische middelen momenteel gericht zijn op preventie, vaccinatie en het redden van levens.